De 7 stappen van een wimperlift

wimperlift

Een frissere blik. Optisch grotere ogen. Bestendig tegen water, douchen en zweet… De wimperlift wint binnen de cosmetische industrie steeds meer aan terrein. Hét moment om een wimperlift cursus te volgen, dus! Maar wat houdt zo’n behandeling eigenlijk in? In deze blog lopen wij de verschillende stappen een keer rustig met je door.

Wat is een wimperlift?

Voordat wij je in het stappenplan van de wimperlift storten, vertellen wij kort en bondig wat deze schoonheidsbehandeling inhoudt. Het is een methode waarmee je de wimpers van de klanten relatief snel kunt krullen. Hierdoor zullen ze er optisch langer uit gaan zien. De klant heeft na afloop daarom geen krultang of wimperextensions meer nodig. Ook is er vrijwel tot geen sprake van nazorg. Ideaal voor powervrouwen die een druk leven leiden!

Stap 1: De reiniging

Net zoals met de meeste schoonheidsbehandelingen, begint een wimperlift met een grondige reiniging. In dit geval van de wimpers en de omgeving daaromheen. Alle make-up wordt verwijderd. Op deze manier kunnen de producten hun werk straks beter doen.

Stap 2: De voorbereiding

Zo… de wimpers zijn nu schoon. De daadwerkelijke behandeling kan beginnen. Als specialist plak je eerst de onderste wimpers af. Daarna breng je siliconen eye pads op het bovenste ooglid aan. Hiermee worden de wimpers op hun plek gehouden.

Stap 3: Aanbrengen liftende vloeistof

Nu ga je met een kammetje aan de slag. Voorzichtig beweeg je deze over de bovenste wimpers heen. Zo kam je ze over de eye pad heen. Vervolgens breng je de wimpervloeistof aan. Deze zal ervoor zorgen dat de wimpers gelift worden.

Stap 4: Intrekken

Deze stap duurt naar gevoel het langst. Als specialist moet je nu namelijk zo’n 6 tot 8 minuten wachten. De vloeistof heeft namelijk de tijd nodig om rustig in te trekken. Het goedje breekt verbindingen in de keratine af, waarna er sterkere gevormd kunnen worden.

Stap 5: Aanbrengen fixeervloeistof

Nadat de wimpervloeistof zijn werk heeft gedaan, kun je deze verwijderen. Vervolgens is het aan jou de taak om een fixeervloeistof aan te brengen. Hiermee geef je de wimpers van de klant een krachtige, nieuwe vorm.

Stap 6: Verven

Na een paar minuten wordt de fixeervloeistof verwijderd en kunnen de wimpers geverfd worden. De kleur wordt op zowel de onder- als de bovenwimpers aangebracht voor een extra intens effect.

Stap 7: Afronden

Het einde is in zicht. Je verwijdert de eye pads en maakt de ogen goed schoon. Jouw klant zal stralen!