Dit zouden de mogelijke oorzaken van jouw vette haar kunnen zijn

shampoo vet haar

1. Te veel aan je haren zitten

Iedereen doet het wel, of het nou bewust of gedachteloos is, aan zijn/haar haren zitten. Om het even in model te brengen of gewoon omdat het prettig is, maar het is ook een mogelijke oorzaak voor vettig haar. Telkens als je met je handen door je haar gaat blijft er namelijk wat vuil van je handen in je haren hangen. Ook stimuleert het vaak aanraken van de hoofdhuid de talgproductie, wat ook tot een vet kapsel leidt.

2. Een ongezond dieet

Ongezond eten heeft effect op je hele lichaam en gezondheid, dus ook op je haren. Door een ongezond eetpatroon krijg je veel suikers en vetten in je systeem waardoor de talgproductie toeneemt en je vetter haar krijgt.

3. Te vaak je haren wassen

Nadat je je haren gewassen hebt is het lekker schoon en dus is het begrijpelijk als je dat dagelijks doet. Het is echter niet goed voor je haar aangezien je bij elke wasbeurt alle natuurlijke oliën van je hoofd wast. Daardoor gaat je hoofdhuid weer meer aanmaken om dit verlies te compenseren en hoe vaker jij je haar wast hoe meer oliën jouw hoofdhuid gaat produceren. Zo wordt je haar een stuk sneller vet en zit je voor je het weet aan een shampoo vet haar vast.

4. Je haren niet wassen

Je kunt je haar dus te vaak wassen maar je kunt je haar ook te weinig wassen. Het is een fabeltje dat je haren op begeven moment zichzelf schoon gaan maken. Het is wel waar dat je hoofdhuid minder vet produceert dan als je je haar vaak wast, maar je haar wordt nog steeds vet hoor. Het is aan te raden om 2 à 3 keer per week je haren te wassen.

5. Je kussensloop niet vaak genoeg verschonen

Elke nacht laat je een hoop vuil en bacteriën achter op je kussen en als je dit een week of twee laat gebeuren kun je wel uittekenen hoe dat wordt, vies. Als je dan ’s avonds na een douche schoon in je bed gaat liggen word je de volgende morgen weer wakker met een vet kapsel. Het is verstandig om je kussensloop 2 à 3 keer per week te verschonen.

6. Een verkeerde shampoo

Het kan zijn dat je een te milde shampoo bar gebruikt die te weinig vetten verwijderd of dat je een te agressieve shampoo bar gebruikt die te veel vetten verwijderd, waardoor je op termijn weer vetter haar hebt. Dan moet je even herzien welke shampoo bar van Shampoo Bars goed voor jou werkt.

7. Vieze borstel, kam of ander stylingproduct

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de kussensloop, je hebt net je haren gewassen en dan ga je met een vieze borstel weer door je haren. Dan word je haar weer vet en dat is zonde. Het is dus een goed idee om na gebruik telkens even de kam of de borstel schoon te maken.