Een luxe salon maken

Je bent helemaal happy: je bent net bij de Kamer van Koophandel geweest om je eigen bedrijfje helemaal officieel op papier te zetten. Je eigen beautysalon! Je hebt je naam al en hebt een schitterende locatie op fietsafstand om jouw salon te vestigen. Je begint met de verbouwplannen en hebt een perfect scenario in je hoofd van hoe jouw salon eruit gaat zien: maar hoe hou je jouw salon hygiënisch zonder aan uiterlijk in te leveren? Met een beton cire vloer en met vele beton cire kleuren kan je verder. Je ziet deze manier van afwerken al veel in bijvoorbeeld een beton cire badkamer. Wat is het precies?

Wat is beton cire?

Beton ciré is een manier van afwerken waarbij je “gewoon” beton als het waren gladmaakt tot beton ciré. Door dit glad te maken blijft er een zeer strakke laag over op bijvoorbeeld de muur of de vloer. Een bijkomend voordeel van deze manier van afwerken is dat het gemakkelijk is om schoon te houden en te onderhouden, je kan het namelijk gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. Dit is tevens de manier om beton ciré goed te onderhouden. Beton ciré is in meer kleuren te verkrijgen en daarom gemakkelijk te gebruiken in jouw gewenst interieur. In combinatie met bijvoorbeeld steigerhout en metalen leidingen maak je een mooie industriële look!

Zijn er nadelen aan beton ciré?

Beton ciré is een fantastische manier om jouw badkamer of salon af te werken, maar er zijn een paar kleine nadelen, deze kleine nadelen zijn wel vrij gemakkelijk te counteren. Het grootste nadeel kan zijn dat beton ciré vrij lang nodig kan hebben om te drogen voor gebruik. Het is erg belangrijk dat al het beton goed gedroogd is, zodat er geen vocht onder de beschermlaag blijft zitten. Daarbij kan het een vrij ingewikkeld proces zijn om aan te brengen, dus als je twijfelt over je eigen kunnen is het verstandig om hulp van een bedrijf in te roepen om bijvoorbeeld het eerste nadeel te voorkomen!