Hoe je kale plekken kunt verbergen

haar transplantatie instanbul

Als je wat meer kale plekken op je hoofd begint te zien dan een paar jaar geleden, ben je niet de enige. Geschat wordt dat tegen de leeftijd van 35 jaar tweederde van alle mannen te maken krijgt met enige mate van haaruitval. En op 50-jarige leeftijd heeft ongeveer 85% van de mannen aanzienlijk dunner haar. Hoewel haaruitval vaker voorkomt naarmate je ouder wordt, kan het moeilijk te accepteren zijn. Als je nog niet klaar bent om je nieuwe look te omarmen, zijn hier een paar manieren om die kale plekken te bedekken.

Gebruik haarstylingproducten

Er zijn een aantal haarstylingproducten op de markt die de illusie van dikker haar kunnen wekken, zoals mousse, gel en haarlak. Pas alleen op dat je niet te ver gaat – je wilt niet dat je haar eruit ziet alsof het gesopt is! Begin met een kleine hoeveelheid en voeg zo nodig meer toe tot je het gewenste effect hebt bereikt.

Probeer een nieuw kapsel

Als je huidige kapsel niets doet om je kale plekken te camoufleren, is het misschien tijd voor verandering. Praat met je kapper of stylist over welke stijlen het beste bij jou en je haartype passen. Misschien kunnen ze zelfs een stijl voorstellen die jouw kale plekken minder zichtbaar maakt.

Neem een hoed

Hoeden zijn een gemakkelijke manier om kale plekken te bedekken – en ze kunnen nog stijlvol zijn ook! Of je nu kiest voor een baseballcap, fedora of beanie, zorg ervoor dat hij goed past zodat het niet lijkt alsof je iets probeert te verbergen. En als je echt een fashion statement wilt maken, overweeg dan een op maat gemaakte hoed die perfect aansluit bij je persoonlijke stijl.

Haartransplantatie

In de ergste gevallen kun je natuurlijk ook een haartransplantatie overwegen. Dit is een beslissing die wel overwogen moet zijn, omdat het erg prijzig is. Een haartransplantatie kun je in Nederland laten uitvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Istanbul is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het uitvoeren van haartransplantaties. Klik voor meer informatie op: haartransplantatie istanbul.

Conclusie

Haaruitval is normaal als je ouder wordt, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk te accepteren is. Als je nog niet klaar bent om je nieuwe look te omarmen, zijn er manieren om die kale plekken te bedekken. Probeer kapselproducten te gebruiken, experimenteer met nieuwe stijlen of zet gewoon een hoed op als je de deur uitgaat. Met een beetje moeite kun je die kale plekken verborgen houden – voorlopig althans!