Wat is een onderooglidcorrectie?

Doordat je ouder wordt, is er een grote kans dat je sneller last krijgt van wallen. Dit zorgt voor een vermoeide blik, terwijl je helemaal niet vermoeid bent. Hierdoor kun je nare reacties krijgen van andere mensen, die vragen of je niet goed geslapen hebt. De wallen zorgen voor een vermoeide blik, maar gelukkig heb je hiervoor een oplossing. Je kunt namelijk door middel van een onderooglidcorrectie ervoor zorgen dat dit verdwijnt. Het is een operatieve ingreep waarbij ze overtollig huid en extra vet weghalen bij je onderooglid. Dit moet ook echt gedaan worden door een specialist die hier ervaring in heeft. Maar wat houdt de behandeling precies in? En wat zijn de kosten precies? In dit artikel behandelen we dat verder en kun je erachter komen wat het allemaal inhoud.

De behandeling

Een onderooglidcorrectie is een complexe ingreep en is een stuk moeilijker dan de bovenooglidcorrectie. De specialist moet hier echt veel ervaring in hebben en kan door middel van een plaatselijke verdoving ervoor zorgen dat je niks voelt van de ingreep. Ben je toch bang? Dan kun je kiezen voor een volledige narcose en voel je er echt helemaal niks van. Voor de behandeling praat je met de specialist over de verwachting en wat er allemaal gaat gebeuren. Tijdens de behandeling maakt de chirurg een ingreep onder de wimperrand van je onderooglid. Hieruit wordt overtollig huid gehaald, maar ook extra vet wat er inzit. Zo verdwijnen de wallen en wordt de incisie gesloten met verschillende hechtingen. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en in sommige gevallen kan dit zelfs uitlopen tot anderhalf uur. Afhankelijk van de vorm van je oogleden kun je minimaal 10 jaar plezier hebben van de onderooglidcorrectie.

Na zorg van onderooglidcorrectie

Naar de ingreep moet er rust genomen worden en vindt dit vooral plaats in de kliniek. Zo moet je enkele uren in de kliniek blijven en moet je uiteindelijk opgehaald worden door een bekende. Je mag namelijk de eerste dag niet autorijden en dit komt doordat de oogleden gezwollen zijn. Door je ogen gekoeld te houden, kun je ervoor zorgen dat deze zwellingen snel verdwijnen. Je moet ook de eerste week veel rust nemen en na de eerste week kun je veel autorijden en werken. 10 dagen na de onderooglidcorrectie kun je terug gaan naar de kliniek en kun je de hechtingen uit je oogleden laten halen.

Kosten onderooglidcorrectie

Ben je van plan om een onderooglidcorrectie te nemen? Dan moet je wel de ooglidcorrectie kosten weten en zijn er verschillende dingen waar je naar moet kijken. Een onderooglidcorrectie kost ongeveer rond de 1200 euro en een bovenooglidcorrectie kost rond de 900 euro. Door beide samen te voegen kun je bij veel klinieken korting krijgen en ben je vaak rond de 2000 euro kwijt. Het verschilt natuurlijk per kliniek en hier moet je ook goed naar kijken als je een ingreep wilt laten uitvoeren. Heb je een kliniek gevonden? Vraag dan een offerte aan, zodat je zeker weet dat de prijzen kloppen.