Wat je moet weten over bovenooglid chirurgie

Bovenste ooglid chirurgie, ook bekend als blepharoplastie, is een veel voorkomende procedure die gebruikt wordt om wallen en rimpels rond de ogen te verminderen. Het kan ook helpen het gezichtsvermogen te verbeteren door overtollige huid te verwijderen die je gezichtsveld blokkeert. In dit artikel bespreken we de risico’s en voordelen van een bovenooglid correctie en wat je voor, tijdens en na de ingreep kunt verwachten. 

Wat kun je verwachten vóór de operatie? 

Voordat je een bovenooglidcorrectie ondergaat, is het belangrijk om je medische aandoeningen of medicijnen die je gebruikt met je arts te bespreken. Dit zal helpen bepalen of een ooglidoperatie voor jou geschikt is. Je arts zal ook je ogen onderzoeken en bepalen wat de beste manier is om jouw geval aan te pakken. Het doel van bovenooglid chirurgie is ervoor te zorgen dat overtollige huid je natuurlijke gezichtsveld niet belemmert. 

Tijdens de operatie 

De eigenlijke procedure kan variëren, afhankelijk van de behoeften van de individuele patiënt, maar duurt meestal tussen 45 minuten en een uur. De chirurg maakt kleine incisies langs de oogplooi en let daarbij op dat hij de gevoelige huid of oogspieren niet beschadigt om overtollig vet of huid rond het oog te verwijderen. Na afloop worden de sneetjes gesloten met hechtingen of oplosbare hechtingen, zodat de zichtbare littekens na genezing minimaal zijn.  

Verzorging na de operatie 

Na een bovenooglid correctie is het belangrijk om alle instructies van de arts voor de verzorging na de operatie op te volgen, zoals het beperken van activiteiten gedurende een paar dagen daarna of het gebruik van koude kompressen op de ogen als er zwelling optreedt. Deze instructies zijn van vitaal belang voor een goede genezing en om te voorkomen dat er mogelijke complicaties ontstaan door verkeerde verzorging na de operatie.  Het is ook belangrijk op te merken dat het tot 6 weken kan duren voor volledige genezing na een bovenooglid correctie, dus geduld is essentieel bij het wachten op de resultaten!  

Conclusie 

Een operatie aan het bovenooglid kan een geweldige manier zijn om wallen en rimpels rond de ogen te verminderen en tegelijkertijd het gezichtsvermogen te verbeteren. Zoals bij elke medische ingreep zijn er bepaalde risico’s aan verbonden, maar die kunnen geminimaliseerd worden door alle instructies van je arts op te volgen, zowel voor als na het ondergaan van een bovenooglid correctie. Als je denkt dat dit type ingreep voor jou geschikt is, raadpleeg dan een gekwalificeerde arts die kan beoordelen of het al dan niet geschikt is!

Kijk voor meer informatie over een bovenooglid correctie op www.yourface.nl