Wees meer in het moment met deze geleide meditatie

geleide meditatie

Meer in het moment leven, mogen we allemaal wel iets meer gaan doen. Toch is het voor veel mensen een moeilijke stap om te maken. Gelukkig is deze stap makkelijker te maken door regelmatig te kiezen voor een geleide meditatie. De geleide meditatie zorgt ervoor dat je volledig kunt ontspannen en jij je gedachten op nul kunt zetten. Dit heeft het lichaam namelijk zo nu en dan hard nodig. Vooral na een lange werkdag kan mediteren verstandig zijn om volledig tot rust te komen. Wist je dat mediteren bewezen goed is voor je gezondheid en je nachtrust bevorderd? Gelukkig weet je het nu en kun je hier meer lezen over geleide meditatie. 

geleide meditatie

De liefdevolle vriendelijke meditatie

Niet alleen voor een betere nachtrust kun je mediteren, maar ook als je vriendelijker wilt zijn naar jezelf en naar anderen. De liefdevolle vriendelijke meditatie kan jou hierbij helpen. Iedereen heeft de neiging om andere mensen te veroordelen zonder eerlijke redenen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om hoe diegene eruit ziet. Als jij dit herkent bij jezelf dan is het verstandig om de vriendelijkheid meditaties af te spelen. In het boeddhisme wordt dit voornamelijk gebruikt om vriendelijker te zijn tegen de mensheid. 

Een snelle meditatie

Heb jij dagelijks weinig tijd, maar wil je toch meer leren over het mediteren? Dan kun je de 3 minuten ademruimte meditatie luisteren. Deze meditatie duurt maar enkel 3 minuten en zorgt ervoor dat jij volledig tot rust kunt komen. In deze korte sessie leer je vriendelijk te zijn tegen jezelf, maar ook tegen anderen. Deze meditatie kun je dus vergelijken met de liefdevolle vriendelijke meditatie, maar dan kort. Wil jij ook stappen in het moment en alle emoties loslaten? Wacht dan niet te lang en mediteer elke dag één keer.